Dato og klokkeslæt

15. april 15.30–17.30

Katrine Gislinge og Bjarke Mogensen

En eftermiddag med klassiske musik

De to skønne musikere, som begge har gæstet Svanekegaarden flere gange, debuterede som duo i november 2022 med stor succes.

Nu gæster de Svanekegaarden med deres helt program med bl.a. den helt nye duo af Bent Sørensen Bémolise le Clair de Lune skrevet til de to musikere og deres instrumenter akkordeon og flygel. Resten af programmet følger

Bjarke Mogensen har, siden han som 13-årig debuterede som solist med München Symfonikerne, markeret sig som en af de mest efterspurgte og alsidige musikere på den klassiske musikscene i Danmark. Han debuterede i 2012 fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums solistklasse og har siden været tilknyttet samme sted som underviser i accordeon og kammermusik. Sideløbende har han en omfattende karriere som solist og kammermusiker på internationalt plan. Hans unikke beherskelse af instrumentet har bragt ham rundt i hele verden, hvor han har gæstet koncerthuse som Concertgebouw i Holland og Carnegie Hall i New York. Bjarke Mogensen har medvirket til at ligestille accordeon'et med de etablerede klassiske instrumenter, hvilket blev understreget, da han modtog 1. prisen i European Brodcast Unions konkurrence for klassiske solister.  Bjarke har her i 2022 dels udgivet  Album for Astor – a Piazzolla tribute album og dels vundet P2 Prisen “Ny Klassisk” for albummet Dream Catcher (2021). Og så kommer han fra Bornholm!

Katrine Gislinge har igennem de sidste tre årtier har etableret sig som én af Skandinaviens førende og mest markante pianister, og med sin formidable udtryksvilje og exceptionelle indlevelse i musikken placerer hun sig, som én af de absolut mest markante og interessante kunstnere i Danmark.

Katrine Gislinges tolkninger er præget af en sitrende følsomhed, hvor hver eneste lille detalje i musikken får stor betydning, men samtidig samler sig i en klar og fremadrettet strøm. I hendes hænder, i hendes musikerskab formår hun at skabe den fuldendte balance mellem det mest skrøbelige og det mest direkte, og når man lytter til hende, går man ind i et musikalsk rum af ”berusende sensualitet” – som en anmelder beskrev det.

Katrine Gislinges repertoire spænder fra Bach til den allernyeste musik, og hun formår på en smuk og fascinerende måde at få sit personlige, følsomme spil til at give farve og ekstra dimensioner til hver eneste af klaverrepertoirets stilperioder.

Sted

Svanekegaarden

Pris

kr. 180 inkl. billetgebyr – unge u. 25 kr. 100