Dato og klokkeslæt

5. maj 14.00–15.00

Modelteater: Svinedrengen

En forestilling, som ikke er set mage i umindelige tider

"Svinedrengen" (frit efter H.C. Anderense eventyr) spiller på det lille modelteater i Svanekegaardens multiværksted – kom og nyd den gamle historie på en anden måde.

Svinedrengen er oprindeligt et eventyr skrevet af H. C. Andersen, som selv blev voldsomt inspireret af de gamle folkeeventyr til netop at skrive sin udgave.

Vores udgave af Svinedrengen, som Estrid Prior har skrevet, er lidt anderledes end H. C. Andersens udgave. Der er ikke så meget glamour og Walt Disney over stykket.

Men man kommer til at opleve en hovski - snovski prinsesse, en forelsket prins, en smart og træt konge, en snu dronning, hoffolk, jægere og en lettere forvirret minister, samt mange andre.

Desuden er sproget i forestillingen holdt i den gamle stil med moder og ikke mor. Ord, som nådig og ekscellence, samt charmeur bliver brugt i rigelige mængder. Så glæd jer. Det er en forestilling, som ikke er set mage i umindelige tider….

Gratis adgang, men husk at bestille billetter på booking@svanekegaarden.dk (begrænset antal pladser)

Venlige model-dukke-teater-hilsen

 

Estrid Vicentia Prior

Svinedrengen er en eventyrkomedie i fem akter omarbejdet i 1965 af Estrid Vicentia Prior.

Estrid V. Prior er født i 1899. Hun studerede i Oxford i 1920 – 21, og blev udlært i sin fars boghandel Vilhelm Priors Kgl. Hofboghandel i København i 1922 - 26. Arbejdede der fra 1926 – 34. I 1928 tog hun et år til Buddenbrooks Buchhandlung. Efter sin fars død i 1934 overtog Estrid boghandlen sammen med sin søster Anna Prior.

Vilhelm Priors Kgl. Hofboghandel havde hendes far Aage Prior arvet efter sin far Vilhelm Prior. Boghandelen solgte, ud over bøger, papir, skriveredskaber og andre ting, også dukketeatre, teaterstykker og meget andet, som kunne anvendes til at spille model-dukke-papir-teater. Ved siden af sit virke, som boghandler, skrev og omarbejdede hun allerede skrevne tekster og teater til manuskripter som kunne anvendes til teaterstykker til dukketeatre. Estrid Vicentia Prior døde i 1984.

Sted

Svanekegaarden

Pris

Gratis. Billetter skal bestilles på booking@svanekegaarden dk