Dato og klokkeslæt

30. september 15.30–17.00

Marie Grubbe - den levende

Camilla Bendix & Johanne Andersson

”Skamløst underholder Marie Grubbe om sit liv - med udgangspunkt i diverse forfatteres ord om hende, og på trods af hendes dristige livsførelse og kropslige fortrin, så er det hendes mørke øjne, som synes at være den røde tråd i de mange litterære portrætter. En personlig triumf for Camilla Bendix og med Johanne Andersson som en betydelig medspiller. (CPH Culture)”

SYNDEBUK – KLASSEKAMPSHELT – KVINDEFRIGØRER
”Camilla Bendix fanger mig med det samme. Hun har et fantastisk sprog, som er kombineret med en uforglemmelig stemmeføring, der fængsler en med det samme” (Ungt Teaterblod)

Marie Grubbe er en af de mest genfortalte skikkelser i Danmarkshistorien. Hun har været fortalt som syndebuk, klassekampshelt og kvindefrigører, afhængig af hvilken forfatter og tid der har fortolket.

Grubbe gjorde op med samtidens regler, et opgør der viser os ikke blot hendes egen historie, men også samtidens og de strenge regler mennesket, og særligt kvinden, var underlagt.

I “Marie Grubbe – den levende” flirter hun med alle forfatternes fortolkninger af sig selv. Hun lader sig smigre og sætter sig imod. Hun tager endelig ejerskab over egen fortolkning. Hun iklæder sig legende alle historierne. For derefter at klæde sig af og stå tilbage med kun én sandhed, hendes egen.

Oplev Camilla Bendix i et særligt samspil med Cellist Johanne Andersson i en moderne fortolkning af en eviggyldig fortælling om kærlighed og frigørelse.

Camilla Bendix - Skuespiller

Johanne Andersson - Cellist

Dramatiker: Amalie Olesen

Instruktør: Jakob Højlev Jørgensen

Musik af J. S. Bach og Johanne Andersson

Producent: Louise Schouw Teater

Sted

Svanekegaarden Varighed: Ca. 1 time og 10 min. (ingen pause)

Pris

Løssalg kr. 220, + 65 kr. 200, Unge u. 25 kr. 150 - alle inkl billetgebyr
Køb Billet