Dato og klokkeslæt

1.–25. feb 00.01–23.59

Bhs. Cencurede Forårsudstilling 2024

Tilmelding 1. - 25. Februar 2024

Bornholms Censurerede Forårsudstilling er en årlig tilbagevendende censureret udstilling, der afholdes af Fonden Svanekegaarden i Svanekegaardens udstillingslokaler. I 2024 afholdes udstillingen for 27. gang, med fernisering og legatuddeling torsdag 14. marts kl. 17.00 derefter er der åbent tirsdag-søndag kl. 13-16 frem til 14. april.

Om Udstillingen/bedømmelsen:

Censuren vil lægge vægt på værkernes kunstneriske kvalitet og værkernes aktualitet. Juryen ønsker at vise bredden af den danske/bornholmske kunstscene og vil prioritere at vise en variation af medier.

Vi ønsker at skabe en vedkommende og mangeartet udstillingsplatform, som med et tydeligt udtryk står stærkt og individuelt.

Værkerne skal være udført indenfor de sidste 2 år og må ikke tidligere være vist offentligt. Der skal være en tilknytning til Bornholm, f. eks kunstnerens bopæl/uddannelsessted, motivets oprindelse, idéundfangelse osv.

Der tildeles i 2024 et legat på 5.000 kr. fra Svanekegaardens Fond og et residensophold af 2 ugers varighed i en af Svanekegaardens legatboliger i 2025. Udstillingens censorer motiverer valget af de to legater, der tildeles ved udstillingens fernisering.

Årets censorer:

Anne Riber er indehaver af såvel Format Artspace som Formation Gallery. Anne er tidligere kommunikationsansvarlig for Overgaden – institut for samtidskunst. Anne Riber har i en årrække været kommunikationschef og medstifter af Art Week Copenhagen, PR-ansvarlig på Nikolaj Kunsthal samt været projektleder på Have Kommunikation og har bl.a. arbejdet med kommunikation og presse for U-TURN kvadriennale for samtidskunst og New Museum, New York.

Anne Sofie Meldgaard arbejder som professionel billedkunstner og har siden 2009 boet og arbejdet på Bornholm. Anne Sofie er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne 1994-2000 og har derudover gået på Kungliga Konsthögskolan, Stockholm, Sverige i 1998. Anne Sofie har siden 2000 været aktiv og udstiller i dag nationalt og internationalt på museer, gallerier og udstillingssteder med værker indenfor medierne maleri, collage, tegning, grafik og keramik. Anne Sofies malerier kan bl.a. opleves i den permanente samling på Bornholms Kunstmuseum.

Bettina Køppe. Arkitekt MAA. Exam. art i Kunsthistorie. Hun 25 års erfaring som udstillingsarkitekt, gallerist og kurator med primært fokus på kunsthåndværk. Bettina har været bosat på Bornholm siden 2018 og driver galleriet Køppe Contemporary Objects, der er en international platform for visning og formidling af kunsthåndværk.

Christoffer Munch Andersen. Billedkunstner med hovedvægt på hyper realistisk maleri. Han er bosiddende i Rø på Bornholm samt København. Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Christoffer Munch Andersen udstiller både i Danmark og udlandet, han underviser og afholder workshops.

 

 

 

 

 

Sted

Svanekegaarden