Dato og klokkeslæt

6. april 15.30–17.30

Henschel Kvartetten

En International Kammerkvartet

Svanekegaarden er meget stolt over at kunne præsentrer Henschel Kvartetten og deres 30-års jubilæums tour, med:

Christoph Henschel, violin
Daniel Bell, violin
Monika Henschel, bratsch
Mathias Beyer-Karlshøj, cello

Jubilæumstouren går til så forskellige steder som Japan, Tyskland, Letland og Danmark - så Svanekegaarden er i fint selskab, samt Aldeburgh Festival (stiftet af Benjamin Britten og Peter Pears for 75 år siden)​

Program​

Ludwig van Beethoven(1770-1827): Strygekvartet op. 18 nr. 1 i F-Dur (1799)

 I Allegro con brio
II Adagio affettuoso ed appasionato
III Scherzo. Allegro molto
IV Allegro

Erwin Schulhoff (1894-1942): Strygekvartet nr. 1 (1924)

 I Presto con fuoco
II Allegretto con moto e con maliconia grotesca
III Allegro giocoso alla Slovacca
IV Andante molto sostenuto

Pause

Franz Schubert (1797-1828): Strygekvartet i a-mol D. 804, ”Rosamunde” (1824)

I Allegro ma non troppo
II Andante
III Menuetto. Allegretto - Trio
IV Allegro moderato

“This is, no question, one of the best groups in the world,
a great string quartet.” (Los Angeles Times).

Der er lagt op til en koncert oplevelse af de helt store når Henschel Kvartetten - en tysk strygekvartet af den højeste karat besøger Svanekegaarden denne eftermiddag som en del af deres 30-års jubilæums tour. Og det er første gang de er på Bornholm! En jubilæums tour hvor de bl.a. skal optræde på The  Aldeburgh Festival 2024 i England, startet af Benjamin Britten og som i år har 75 års jubilæum

Henschel Kvartetten blev dannet i 1994, af tre tyske søskende Christoph, Marcus og Monika Henschel, samt danskeren Mathias Beyer-Karlshøj; karrieren blev kickstartet, da kvartetten vandt adskillige priser ved internationale konkurrencer i Evian, Banff og Salzburg samt 1. Pris og Guldmedalje ved Osaka International Chamber Music Competition.

Succesfulde debutkoncerter i verdens førende musikmetropoler, herunder en meget rost BBC live-koncert, hvor Henschel Kvartetten sprang ind for Juilliard Kvartetten, førte Kvartetten ind i kammermusikkens absolutte superliga.

I juni 2012 blev Henschel Kvartetten som den første europæiske kvartet i tyve år inviteret til at opføre alle Beethovens strygekvartetter i den prestigefulde Suntory Hall i Tokyo. Højdepunkter i de senere sæsoner omfatter koncerter i London, Amsterdam, München, Yokohama, Tokyo, en stor turné i Latinamerika samt turnéer med stjerne-cellisten (nu afdøde) Lynn Harrell og Schuberts store C-dur Kvintet på programmet.

Henschel Kvartetten har indspillet for Sony BMG, EMI, Deutsche Grammophon, Challenge Int. Records m.fl., og kvartettens indspilninger er blevet hædret med mange priser, herunder ”Preis der Deutschen Schallplattenkritik” og adskillige ”CD of the Year Awards”.

Henschel Kvartetten modtager regelmæssigt invitationer til at undervise på verdens førende undervisningsinstitutioner såsom Yale University i USA, Royal Northern College of Music i England, University of Melbourne og Geidai Universitetet i Tokyo i hhv. Australien og Japan.

I Danmark har de været det bærende element i flere festivaler bl.a. HICSUM= Herlufsholm International Chamber Music Festival og de har spillet med Trio Vitruvi, Nightingale Strings, Bjarke Mogensen og mange ansre

Kvartetten er kendt for deres evne til at bringe friske fortolkninger til det klassiske repertoire, samtidig med at de promoverer nutidig musik.

Fotokreditering: ©wildundleise

Sted

Svanekegaarden

Pris

kr. 225 og unge u. 25 kr. 150 inkl. Billetgebyr
Køb billet