Dato og klokkeslæt

6. april 15.30–17.30

Henschel Kvartetten

En International Kammerkvartet

Svanekegaarden er meget stolt over at kunne præsentrer Henschel Kvartetten, med:

Christoph Henschel, violin
Daniel Bell, violin
Monika Henschel, bratsch
Mathias Beyer-Karlshøj, cello

Program

Ludwig van Beethoven(1770-1827): Strygekvartet op. 18 nr. 1 i F-Dur (1799)

 I Allegro con brio
II Adagio affettuoso ed appasionato
III Scherzo. Allegro molto
IV Allegro

Erwin Schulhoff (1894-1942): Strygekvartet nr. 1 (1924)

 I Presto con fuoco
II Allegretto con moto e con maliconia grotesca
III Allegro giocoso alla Slovacca
IV Andante molto sostenuto

Pause

Franz Schubert (1797-1828): Strygekvartet i a-mol D. 804, ”Rosamunde” (1824)

I Allegro ma non troppo
II Andante
III Menuetto. Allegretto - Trio
IV Allegro moderato

“This is, no question, one of the best groups in the world,
a great string quartet.” (Los Angeles Times).

Året 1994 markerer begyndelsen af Henschel Kvartettens internationale karriere, da cellisten Mathias Beyer-Karlshøj mødte de tre grundlæggere Christoph, Markus, and Monika Henschel, og kvartetten besluttede at hellige sig kammermusikken fuldt og helt.

2022 bød på et velkommen tilbage til violinisten Daniel Bell, der afløser Teresa La Cour. Daniel er dog en kær, gammel kending, der gennem seks år var medlem af Kvartetten. Stillingen som koncertmester i Essener Philharmoniker krævede, at han holdt en pause fra kvartetspillet, men nu er han tilbage på pladsen.
Henschel Kvartettens karriere blev kickstartet, da den vandt adskillige priser ved internationale konkurrencer i Evian, Banff og Salzburg samt 1. Pris og Guldmedalje ved Osaka International Chamber Music Competition. Succesfulde debutkoncerter i verdens førende musikmetropoler, herunder en meget rost BBC live-koncert, hvor Henschel Kvartetten sprang ind for Juilliard Kvartetten, førte Kvartetten ind i kammermusikkens absolutte superliga.

Henschel Kvartettens musikalske rejse omfatter mange bemærkelsesværdige højdepunkter. Kvartetten spillede ved den officielle genåbning af Anna-Amalia Biblioteket i Weimar (på UNESCOs Verdensarvsliste), og rejste til Bruxelles som Kulturambassadør for Tyskland. I marts 2010 opnåede kvartetten det privilegium at optræde i Vatikanet i anledning af Pave Benedict XVI’s navnedag. Kvartetten inviteres regelmæssigt til Palacio Real i Madrid for at spille på den kongelige samlings fire Stradivarier. I juni 2012 blev Henschel Kvartetten som den første europæiske kvartet i tyve år inviteret til at opføre alle Beethovens strygekvartetter i den prestigefulde Suntory Hall i Tokyo.

Højdepunkter i de senere sæsoner omfatter koncerter i London, Amsterdam, München, Yokohama, Tokyo, en stor turné i Latinamerika samt turnéer med stjernecellisten (nu afdøde) Lynn Harrell og Schuberts store C-dur Kvintet på programmet.

Henschel Kvartetten har indspillet for Sony BMG, EMI, Deutsche Grammophon, Challenge Int. Records m.fl., og kvartettens indspilninger er blevet hædret med mange priser, herunder ”Preis der Deutschen Schallplattenkritik” og adskillige ”CD of the Year Awards” (IMW) og har fået fremragende anmeldelser i prominente medier som The Gramophone Magazine, Sunday Times og Süddeutsche Zeitung.

Henschel Kvartetten modtager regelmæssigt invitationer til at undervise på verdens førende undervisningsinstitutioner såsom Yale University i USA, Royal Northern College of Music i England, University of Melbourne og Geidai Universitetet i Tokyo i hhv. Australien og Japan. Som modtager af ”Förderpreis des Bayerischen Ministeriums für Wissenschaft und Kunst” er Kvartetten engageret i et løbende samarbejde med Det Bayeriske Kulturministerium om fødekæde- projekter i Kvartettens hjemby, München.

Fotokreditering: ©wildundleise

Sted

Svanekegaarden

Pris

kr. 225 og unge u. 25 kr. 150 inkl. Billetgebyr
Køb billet