Dato og klokkeslæt

11. august 15.30–17.30

Pierre Dørge & New Jungle Orchestra

Et af Danmarks førende jazzorkestre

Svanekegaarden er ufattelig stolt over at vi igen i år har lokket det fantastiske setup til at spille hos os. New Jungle Orchestra har via orkestrets rejser verden rundt defineret en lyd og et musikalsk udtryk, der opsamler inspirationer fra musik fra Grønland over Sibirien til Indien, Bali, USA, Afrika, Mellemøsten og Charlottenlund – inspirationer, der blandes, bindes sammen og formidles, så alle lyttere får noget med hjem. Inkarnerede jazzhadere er blevet omvendt til ubetingede jazzelskere efter to sæt i selskab med NJO, og selv de der har hørt NJO utallige gange får stadig en ordentlig en på opleveren, når Pierre Dørge og hans flok af veldresserede improvisatorer slår sig løs. Ved denne koncert kan vi forvente en sublim blanding af nykomponerede værker og gamle hits i nye versioner. Man går aldrig upåvirket fra en koncert med New Jungle Orchestra.

 

Rejsende i junglen gennem 44 år.

Jungleorkestret blev dannet i 1980 og spillede sine første tre koncerter i Jazzhus Montmartre, Musikcafe´n og på Loppen på Christiania, og i 2020 kunne orkestret fejre sit 40-års jubilæum.

Det store internationale gennembrud fik orkestret i 1986 på Chicago Jazz Festival, hvor de 12 junglemusikere var valgt som årets nyskabelse på den europæiske jazzscene.

New Jungle spillede en vild og karismatisk koncert lørdag aften kl 20.00

på den store scene i Grant Park for 60.000 mennesker og junglemusikken kulminerede med den længste applaus ensemblet nogensinde har fået.

Inden vores afdeling spillede ”Art Farmer & Benny Golson Quintet” og efter vores optræden sang den amerikanske jazzsangerinde Sarah Vaughan.

 

Året efter fik vi et ugelangt engagement på datidens mest hippe jazzklub i

The Village, NYC -  ”Sweet Basil”. Efter åbnings-koncerten fik vi rosende anmeldelser af vores nyskabende musik i New York Times og New York Post, som betød at ugens øvrige koncerter straks blev udsolgt og byens førende jazzmusikere kom i dagene efter for at tjekke NJOs musik.

Jazzikonet Art Blakey kvitterede med et ”Thanks for the music ” efterfulgt af et hjerteligt håndtryk til alle junglemusikerne.

 

Siden er det gået over stok og sten og NJO har spillet mere end 2500 koncerter i mere end 60 lande – fra Damascus i Syrien til Carnegie Hall i NYC, - for Præsident Nelson Mandela på National Theatre i Pretoria – for den japanske Kejser Akihito på hans Akasaka Palace i Tokyo – for Kofi Annan med alverdens FN-ambassadører på B.B.King i NYC – fra Birdland til Ungdomshuset - i børnehaver, i kirker og på togstationer mm.

 

Lige fra første optræden er vi blevet inspireret af gæster, som har farvet vores musik.

Vi har bl.a. arbejdet med jazzlegenderne Yusef Lateef, John Tchicai, Johnny Dyani, Horace Parlan, Harry Beckett, Hugo Rasmussen samt solister som

Palle Mikkelborg, Han Bennink, Olu Dara, Marilyn Mazur, Povl Dissing, Aviaja, Hanne Boel, Josefine Cronholm, Gitte Hænning, Hugh Masakela,

James Blood Ulmer, og strubesangerinden Sainkho Namtchilak,

forfatteren Ib Michael, kineseren Yu Jun (guzheng),

Kontra Kvartetten, LIN Ensemble, DRs Pigekor, Ars Nova Copenhagen, Athelas Sinfonietta, den indiske fløjte mester Shashank Subramanyam,

den Balinesiske ”Gamelan Semara Ratih”, den tuvenske gruppe Hun Huur Tur og harmonika virtuosen Lelo Nika.

 

Line-up:                                                   

Pierre Dørge                      dirigent & guitar

Gunnar Halle                     trompet

Jakob Mygind                    sopr. & ten.sax

Anders Banke                     klarinet, basklarinet & ten.sax

Kenneth Agerholm            trombone

Irene Becker                       piano & synthesizer

Thommy Andersson          kontrabas

Ayi Solomon                      afrikansk perkussion

Martin Andersen               trommer

 

Sted

Svanekegaarden

Pris

Kr. 220 inkl. billetgebyr
Køb billet