Dato og klokkeslæt

15. september 15.30–17.30

Døssing

Nordisk moderne jazz med lounge og dub

Søskendeorkestret døssing blander nordisk moderne jazz med musikalske indflydelser fra lounge og dub, og tilføjer en ekstra dimension gennem
poetiske og samlende fortællinger i deres værker. Deres lyd er kendetegnet ved mødet mellem det akustiske og det elektroniske, som særligt kommer til udtryk gennem luftige blæseinstrumenter og legesyg percussion, der sættes sammen bassede synthesizers, trillende keys og 
taktfaste trommemaskiner.

I 2022 udgav døssing deres debutalbum all inclusive, der var en fortællerguidet, auditiv rejse gennem et hotel-inspireret univers. Albummet blev Ugens Album på P8 JAZZ med flittig rotation siden, fik flotte anmeldelser fra bl.a. GAFFA og Information og åbnede op for live-optrædener til store begivenheder som DMA JAZZ 2022, SPOT Festival, Vinterjazz og Copenhagen Jazz Festival.

I 2024 er døssing nu tilbage med mere musik - stærkere end nogensinde efter deres faste tilføjelse af Thit Helbo Møller på percussion og et nyt instrument i trompeten, spillet af Annestine Døssing. I foråret 2024 udgiver jazzorkestret to singles efterfulgt af en opsamlende EP, der kommer til at udvide deres stemme, lyd og stemningsunivers. 
I forlængelse af EP-udgivelsen tager døssing på turné rundt i hele Danmark i løbet af september 2024.

Når man som lytter og publikum bliver introduceret til døssing fremgår det tydeligt, at gruppen kommer med en baggrund, hvor musikken og det kreative islæt har været en dybt forankret del af livet. Det er nemlig ikke helt tilfældigt, at søskendeflokken har fået denne del med i bagagen. Som børn af folktronica-pionererne fra Sorten Muld og med store dele af deres barndom i bofællesskabet Toustrup Mark i Østjylland, kan medlemmerne siges at have fået musik, fællesskab og samskabelse ind fra barnsben. døssing opstod efter en årrække, hvor søskendeflokken hver især var optaget med andre musikalske projekter såsom Abekejser, AySay og
Total Hip Replacement, men havde lyst til at lave musik sammen. Siden 2021 har de gjort netop det, udforsket kreative idéer og tilgået skabelsen
af deres musik i fælleskab - præcis lige som de gjorde i 
barndomshjemmet.

Sted

Svanekegaarden

Pris

Alm kr 160 - U.25 kr. 100 inkl billetgebyr
Køb billet