Kalender
Arrangementerlørdag 26. april
-
13.00–16.00
22 Kunstnere med 36 værker
Alena Wils - Anneline Schjødt Pedersen - Anne-Louise Bachmann - Benny Thaibert - Bente Bjerre - Debbie Kathrine Sørensen - Emma Nis-Hansen - Hans Christian Bøving - Henrik Andersen - Indio Mathias Jansdorf Ild Möglich - Irene Nielsen - Janna Yamuna Kirkeby - Kirsten Schmidt Nielsen - Lars Fischer - Lise Mortensen - Mark Holm Møller - Noah Seir Larsen - Pernille Enoch - Pernille Werner Mejlvang - Pia Bundgaard - Susan Ogstrup - Tone Mygind.
Årets Censorer: Anne Riber, Anne Sofie Meldgaard, Christoffer Munch Andersen, Esben Klemann
Kurator: Gitte Helle
Layout Plakat: Jo Dam Kærgaard
Lauout Katalog: Jane HamiltonFernisering og legatoverrækkelse torsdag 27. marts kl. 17
Åben 28. marts - 27. april: onsdag - søndag kl. 13-16
Foto: Pia Bundgaard: Johannes Åbenbaring
Læs mere -
15.30–17.30
Franske Julie Erikssen er en fantastisk sangerinde og sangskriver, som med stor succes har været rundt på den internationale jazzscene med sine poetiske historier og luft-lette vokal.
Hun er altid omgivet af nogle af de bedste musikere, og har spillet med stjerner som Manu Katche, Ali Jackson og Aaron Goldberg.
Med en fortryllende klar og præcis stemme udstråler hun en unik ægthed.
Repertoiret er en god blanding af franske klassikere, jazz standards- og popnumre - arrangeret til klavertrio format.
På turneen i Danmark er hun omgivet af nogle velkendte navne på den nordiske jazzscene.
Den unge nordjyske pianist Rasmus Sørensen er i de seneste års løb blevet anerkendt internationalt for sin innovative men samtidigt tilgængelige lyd som både musiker og komponist.
Han tilbragt 5 år (2018-2023) New York, Hvor han var en af byens mest efterspurgte jazzpianister og optrådte også med sin trio på nogle af de mest kendte jazzklubber i byen, herunder The Jazz Gallery og 55 Bar. Han har derudover opført sit musik i Holland, England, Schweiz, Tyskland, Frankrig, Norge og Sverige og har turneret med andre bands i Italien, Canada, Rusland, Finland mfl.
I 2023/24 medvirkede han i en række projekter og koncerter med DR Big Band og er pt. aktiv med blandt andet Mathias Heise, Sasha Berliner samt den fremadstormende finske kontrabassist og komponist Kaisa Mäensivu.
“Rasmus Sørensens kvaliteter som komponist, fortolker, kapelmester og pianist er åbenlyse. Han er helt åbenlyst en fremtidens mand i dansk / international jazz.” Ivan Rod, musikanmelder
Jakob Lind Lauritsen har som bassist i mange år spillet rundt på de danske jazzscener og har samarbejdet med bl.a. Alex Riel, Viktoria Tolstoy m.fl.
Læs mere
Janus Templeton er Danmarks mest travle jazztrommeslager og har igennem årene spillet sammen med bl.a. Jacob Fischer, Hugo Rasmussen, Jørgen Emborg og mange andre.
søndag 27. april
-
13.00–16.00
22 Kunstnere med 36 værker
Alena Wils - Anneline Schjødt Pedersen - Anne-Louise Bachmann - Benny Thaibert - Bente Bjerre - Debbie Kathrine Sørensen - Emma Nis-Hansen - Hans Christian Bøving - Henrik Andersen - Indio Mathias Jansdorf Ild Möglich - Irene Nielsen - Janna Yamuna Kirkeby - Kirsten Schmidt Nielsen - Lars Fischer - Lise Mortensen - Mark Holm Møller - Noah Seir Larsen - Pernille Enoch - Pernille Werner Mejlvang - Pia Bundgaard - Susan Ogstrup - Tone Mygind.
Årets Censorer: Anne Riber, Anne Sofie Meldgaard, Christoffer Munch Andersen, Esben Klemann
Kurator: Gitte Helle
Layout Plakat: Jo Dam Kærgaard
Lauout Katalog: Jane HamiltonFernisering og legatoverrækkelse torsdag 27. marts kl. 17
Åben 28. marts - 27. april: onsdag - søndag kl. 13-16
Foto: Pia Bundgaard: Johannes Åbenbaring
Læs mere -
15.30–17.30
Med udgangspunkt i sin egen rejse, der forbinder en multikulturel opvækst og erfaringer som internationalt anerkendt musiker, viser Chris, hvordan tro, håb og kærlighed kan være kraftfulde drivkræfter – uanset om man er religiøs eller ej.
Han udforsker universelle principper i at finde balance, skabe mening og opbygge stærke relationer både i privatlivet og arbejdslivet.
Og vi har hørt på vandrørene at bassen kommer med til øen - så mon ikke der kommer lidt musik også :-)
onsdag 7. maj
-
19.30–21.00
Musikhuzet præsenterer:
Med en særlig indlevelse og generøsitet, slår idaBjörg tonen an og deler gavmildt sine musikalske fortællinger med publikum. Hun er sanger og sangskriver to the bone, og har nysgerrigt oplevet og skildret livet gennem sin musik, siden hun som 9-årig sirligt skriblede sit første klaverstykke ned på noder.
Samspillet mellem modsætninger, musikalske såvel som menneskelige, fascinerer idaBjörg, hvis islandske og østeuropæiske rødder er med til at farve hendes musikalske univers med en dramatik og en skrøbelighed, med storhed og intimitet.
Sangene kredser om stærke og modige kvinder, såvel som de feminine og intuitive aspekter i ethvert menneske. En hyldest til modet og evnen til at vise verden, hvem vi er og hvad vi står for. Med alt hvad det rummer af kaos, sårbarhed, fejl, sorte huller, sejre, skønhed, styrke og ærlighed.
Lyden af idaBjörg er en blanding af Tina Dickow, Hozier og Fia.
Hun er en særdeles erfaren live-artist, som forstår at inddrage sit publikum og altid leverer sine sange med nerve og autenticitet. Som solist tager hun sine sange med ud i folks stuer, til akustiske intimkoncerter, som nogle gange krydres med effekter, der lader hende skabe smukke lag af vokalharmonier. Når hun indtager de større scener, er det med et hold af dygtige og erfarne musikere, som åbner hendes sange, og giver dem et stærkt og mere energisk udtryk.
Publikum siger:
Dejlig sangstemme, der går direkte ind i sjælen. Ida’s fortællinger om de forskellige sangtekster, skaber indre billeder og gør oplevelsen helt fuldendt. – Lotte B.
Magisk musikoplevelse – idaBjörg er vanvittig dygtig, intens, nærværende og charmerende. – Merete P.
Fantastisk koncert! IdaBjörg var nærværende og autentisk og der var bare en super god stemning. Med sin smukke og klare stemme rørte hun mig, med sange om livets op- og nedture, så jeg følte hun sang direkte til mig. – Louise L.Fotograf Mads Fisker
KONCERTEN ER ARR. I SAMARBEJDE MED MUSIKHUZET
lørdag 10. maj
-
15.30–17.30
NOVO Quartet er et af de mest efterspurgte unge ensembler i Europa, og har allerede opnået anerkendelse fra flere prestigefyldte internationale konkurrencer efter seks års dedikeret arbejde. Senest vandt de både førsteprisen og fire specialpriser ved Geneva International Music Competition 2023. Derudover er de udvalgt af Statens Kunstfond til programmet ‘Den unge kunstneriske elite’ 2024-26. I 2023 vandt de førsteprisen sammen med publikumsprisen ved Irene Steels-Wilsing International String Quartet Competition i Heidelberg samt andenprisen ved Carl Nielsen International Chamber Music Competition i København.
Efter fire års vejledning af Tim Frederiksen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, tog kvartetten det næste skridt videre ved at studere på Universität für Musik und darstellende Kunst Wien som en del af det prestigefyldte European Chamber Music Academy. Derudover deltager de i ”Elite” programmet på École Normale de Musique de Paris under vejledning af Quatuor Modigliani. Desuden har kvartetten nydt godt af musikalsk vejledning fra medlemmer af Alban Berg Quartet, Artemis Quartet, Quatuor Ébène, Jerusalem Quartet og Den Danske Strygekvartet.
NOVO Quartet er aktive på både danske og internationale scener, fra Kina til USA, fra Schweiz til Grønland. De har deltaget i flere radioprogrammer og samarbejdet med anerkendte kunstnere som pianisterne Alexander Lonquich og Per Tengstrand, cellisten Andreas Brantelid, hornisten Felix Klieser samt en række ensembler, herunder Dreamers’ Circus, Quatuor Modigliani og Jerusalem Quartet.
NOVO Quartets ungdommelige ånd og kreative tilgang har ført til et bredt spektrum af projekter. Udover deres optrædener afholder de deres egen festival “Across Chamber Music Series” hvis formål er at skabe musik på tværs af grænser i samspil med andre unge kammermusikere. De har også samarbejdet med nutidige danske komponister, hvilket har fostret en dyb nysgerrighed i processen bag musikskabelse. Et samarbejde med komponisten Mette Nielsen resulterede i kvartettens debutalbum, “Frozen Moments,” udgivet sommeren 2023.
Mens klassisk musik forbliver deres primære fokus, har NOVO også udforsket spændende samarbejder med jazz- og popmusikere. Deres seneste samarbejde med modebrandet “UNIQLO” samt det danske “Shaping New Tomorrow” understreger deres engagement i at udforske innovative og uventede krydsninger mellem musik og forskellige kunstformer.
NOVO Quartets særlige kendetegn er det stærke venskab mellem medlemmerne – gensidig respekt, omsorg for hinanden og humor definerer ikke kun den personlige kemi, men præger også deres musikalske identitet og tilstedeværelse på scenen. Deres stærke bånd, både musikalsk og personligt, skinner igennem i deres optrædener, kendetegnet ved en dyb følelsesmæssig resonans med den musik, de præsenterer.
KAYA Kato Møller – violin
NIKOLAI Vasili Nedergaard - violin
DANIEL Śledziński - bratsch
SIGNE Ebstrup Bitsch – cello
Program
- Barber - Strygekvartet op.11 II. Adagio (9’)
- Shostakovich - Strygekvartet nr.9 (27’)
—
- Schumann - Strygekvartet op. 41 nr. 3 (30’)
søndag 11. maj
-
15.30–17.30OBS! Tidligere Billetter til Anne Lise Marstrand Jørgensen er automatisk overført til 11. maj
Læsø 1780. Mellem hede og klitter, på den yderste del af øen, lever en gruppe kvinder. De ejer husene, kører hestevogne, passer dyr og børn og dyrker den sandede jord. Deres mænd og sønner er på havet og kommer sjældent hjem.
Nær den yderste klit graver hunræven hule og holder øje med kvinderne. Måske ved ræven mere om dem, end de selv gør. Nogen giver den gaver, andre stjæler den fra. Måske er det rigtigt, når én mener, der er hekserier på spil, en anden at det er klogest at holde sig for sig selv. For hvem har født det barn, der findes død på heden? Hvorfor var enken fra fårehuset taget alene ud i en jolle? Og hvad stiller man op med 600 strandede sømænd? Hvilke hemmeligheder kan man leve med, hvilke dør man af?
Signe, Frida, Nielsine, Kirsten, Abelone, Margrete, Dortea og Johanne knyttes sammen af et arbejdsfællesskab, hvor pligt tæller mere end sympatier. Hvor jorden og havet altid har det sidste ord og livet følger årstidernes skiften.
Det er en afsondret og arbejdsom tilværelse fuld af tab og håb. Og selvom de bestemmer mest derhjemme, er det let at komme galt afsted i en verden med love, der regulerer kroppen og giver hårde straffe til den, der får barn udenfor ægteskab.
Det er en afsondret og arbejdsom tilværelse fuld af tab og håb. Og selvom de bestemmer mest derhjemme, er det let at komme galt afsted i en verden med love, der regulerer kroppen og giver hårde straffe til den, der får barn udenfor ægteskab.
”Ræveår” er en kollektivroman om kvinder, der får det lille øsamfund til at fungere. Om et stilfærdigt, dramatisk liv, hvor man kun kan overleve ved at holde sammen.
Anne Lise Marstrand Jørgensen er cand.mag. i litteraturvidenskab. Hun debuterede som forfatter i 1998 med digtsamlingen Vandring inden Ophør. Siden har hun udgivet flere digtsamlinger og romaner - herunder især de to meget populære bøger om den tyske nonne, læge og komponist Hildegard af Bingen. Hun har bl.a. arbejdet som anmelder for Berlingske Tidende. I perioden 2014-2016 var Anne Lise Marstrand-Jørgensen desuden formand for Statens Kunstfonds Litteraturudvalg.
Anne Lise Marstrand-Jørgensens digtning kredser omkring universelle temaer som fødsel og død, kærlighed og forholdet mellem mennesker.
Derudover er hun aktiv samfundsdebattør og stærkt kritisk overfor Danmarks flygtninge- og udenrigspolitik. Hun er aktiv i netværket Venligboerne.
0drag og hvilke numre, der ønskes (1-6). Beløbet overføres via bankoverførsel til Nordea 0650 6505748601
MØF er støttet af:
fredag 16. maj
-
19.00–21.00
Har du en ny sang, du har lyst til, at prøve af? Eller flere? Kom og del nye og gamle sange, vis hvad du arbejder på og prøv dine idéer af på et opmærksomt og nærværende publikum.
De to sangskrivere og sangerinder Nanna Schou og Julie Brammer inviterer til en aften med originalmusikken i fokus.
Aftenen starter med en lille koncert fra de to musikere og derefter er scenen fri til alle, der laver musik.
Vi ses til en skøn stund i sangskrivningens tegn!
Sørg for at informere Nanna eller Julie, hvis du har brug for noget bestemt udstyr for at kunne spille din musik.
Ingen rabatordninger – støttet af BRK -
19.30–21.30
Det er med tungt hjerte, at jeg må meddele, at alle Lucky Lo-koncerter i 2025 er aflyst.
Denne beslutning har ikke været nem, men den skyldes en glædelig årsag: Jeg er gravid!
Selvom jeg oprindeligt havde planlagt at fortsætte med turnéerne, har nye udviklinger gjort det nødvendigt, efter lægens råd, at trække mig tilbage langt tidligere end forventet.
Jeg er dybt ked af at måtte gå glip af muligheden for at besøge Sverige og Norge for første gang og færdiggøre min solo-togturné i Danmark med venner.
Men jeg regner med jeres forståelse og ser frem til at vende tilbage med fornyet energi og inspiration i fremtiden!En varm tak til alle venues, mine bookere Lina og Anna, mine managers Clara og Victoria, mit pladeselskab Tambourhinoceros og mit fantastiske band for deres støtte gennem denne svære beslutning og for at dele glæden med Jonas og mig. <3
Til alle jer lyttere – jeres fortsatte kærlighed og støtte betyder alt for mig.
Kærlig hilsen,
LoLucky Lo har en mission om at forene mennesker gennem sin musik ved at kaste lys på livets skyggesider og forvandle vores lidelser og bekymringer til livslyst og håb. I en tid — hvor psykisk sygdom nu kaldes for landets største folkesygdom — mener Lucky Lo, at musikken er et vigtigt værktøj til at bearbejde udfordringerne, som vi møder gennem livet. Bliv forenet med dig selv og dine nærmeste gennem musikken ført an af Lo Ersares uforglemmelige stemme og det vidunderlige hold af musikere, der udgør Lucky Lo.
”Jeg spiller musik for at skabe sammenhæng mellem mennesker, og jeg synger melodier for at opfordre til fællesskab, Jeg tror på musikkens og kærlighedens transformative kraft.”, fortæller Lo Ersare.
Med sine oprigtige sangtekster og farverige melodier rummer Lucky Los popsange mødet med de store kærligheder, dybe sorger, berusende glæder, komplekse relationer og refleksioner over samtidens betydningsfulde strømninger som ligestilling, klimaforandringer og mental sundhed. Lucky Lo er den fødte performer, der med naturlig indlevethed og selvsikkerhed både i studiet og på scenen giver sit publikum en vedkommende indsprøjtning livseliksir. Om man er i sin ungdoms formative år står på tærsklen til livets efterår, eller alt derimellem inviterer Lucky Lo til fællesskab og kollektiv omsorg.
Lucky Lo, der er aktuel med det nye album The Big Feel (27. oktober 2023), har siden debutalbummet Supercarry turneret med mere end et hundrede koncerter, spillet festivaler i ind- og udland og fået sine sange spillet på radiokanaler på tværs af 17 forskellige lande. Og anerkendelsen er kommet i form af hæderkronede priser som Årets Talent til Carl Prisen, Rødovres Musikpris og den svenske musikkritikerpris, Skaps Prisen
Læs mere
søndag 18. maj
-
15.30–17.30
I 2025 er det 102 år siden at den svenske digter Edith Södergran døde, og derfor gentager vi succeen fra 2023 og byder igen indenfor til en varm, poetisk og sanselig eftermiddag i selskab med denne fantastiske kvartet og de vidunderlige digte der rører publikum til tårer.
Anna Kruse har sat musik til de kraftfulde, eksistentielle, livsbekræftende og magiske digte og fortæller imellem sangene, om Ediths korte og intense liv.
Musikken strækker sig som en kat i morgenlys mellem melankolsk skovbundsduftende folkevise og stolt, rank champagnetango med et touch af jazz.
Sammen med Nicholas Kingo på klaver, fender rhodes, smægtende sav og harmonika, synger og fortolker Anna digtene med indlevelse og et glimt I øjet. Jeppe Holst knipser, stryger og slår på alle de mange strengeinstrumenter, han har med. Musikken indeholder de mange stemninger som vibrerer i et liv, og løfter sig og åbner sig op mod vinterhimlen.
Denne eftermiddag har vi igen glæden af at høre den finlandssvenske/danske skuespiller Stina Ekblad læse og synge med i bandet.
Stina Ekblad har sagt: "Edith Södergrans poesi och Anna Kruses musik och röst möter varandra, som systrar från varsin tid. De går sida vid sida, klangfullt, drömskt, vilt och vemodigt." Stina Ekblad giver liv til Ediths tekster med sin finlandssvenske stemme. Det er som at høre Ediths egen stemme, når Stina læser de rebelske digte.
Edith Södergran levede 1892-1923. Hun var poeten, der ikke blev anerkendt, mens hun var i live, men som efterfølgende har haft stor betydning for de nordiske sprogs lyrik. Hendes værker er oversat til mere end 50 sprog.
Hun blev kun 31 år gammel, og kæmpede fra hun var 15 år mod tuberkulose. Hun brugte sin sygdom, sine følelser, sit liv og sig selv til at skabe et kreativt livsværk midt i en verden af fattigdom, krig og kaos! Hun var en rebel, havde humor, ben i næsen og var nok lidt besværlig indimellem.
lørdag 24. maj
-
15.30–17.30
Tidligere på året udgav de albummet ’Sange fra en væg’, som består af en række nyfortolkninger af komponisten Else Marie Pades sange. Et album som har modtaget P2 Prisen for Årets Bedste Album og som spillede for fuld sal i DR Koncerthuset
Det skal selvfølgelig fejres med en masse livemusik rundt i landet, og derfor håber vi, at I måske også har lyst til en koncert hos jer?
OM DYBFØLT
Det er to dybt kompetente og konservatorieuddannede musikere der udgør Dybfølt.
Mathæus Bech (kontrabas) har bl..a. modtaget en DMA med bandet Mynsterland, spillet med Hush, været kapelmester på Pelle Erobreren på Østre Gasværk Teater, været nomineret til P2-prisen "Årets Ildsjæl" og modtaget en GAFFA-pris for årets live-initiativ for coronakoncerter.dk
Kirstine Elise Pedersen (cello) er uddannet fra både Det Fynske Musikkonservatorium, fra Rostock, solistklassen i Zürich og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Kbh. Hun har spillet koncerter i det meste af verden, og hun er et stort navn på den internationale folk-scene.
OM KIRA MARTINI
Kira Martini er en af de stærke nutidige vokaler på den danske jazzscene. Hun formidler musikkens væsen med kærlighed og autencitet, og har med sit nærvær, og varme stemme, vundet mange hjerter blandt publikum og anmeldere. Hun er en artist der formår at mixe genrene, på sin hel egen måde, med referencer til både Brasilien, Blues, Soul og Folk. Her er tale om en alsidig, legesyg og veloplagt vokalist & sangskriver, med en personlighed og stemme der går lige i sjælen.“I har virkelig jeres egen tone og stil!”
Esben Tange, redaktør på DR P2
“Tænk, hvor meget, I to virtuoser kan lokke ud af de to instrumenter.
Hvad skal man dog med mere end cello og bas, spørger jeg mig selv”
Bendt Viinholt Nielsen, musikforfatter
Læs mere
søndag 25. maj
-
11.00–12.30
Den underfundige duo DYBFØLT, består af de to gode venner og musikere, Kirstine og Matthæus. De spiller på de to dybeste instrumenter i strengefamilien – kontrabassen og celloen – som både kan skabe stille, rolige stemninger med deres mørke toner, men også fantasifulde klang-universer fuld af farver og følelser. Sammen med jazz sangerinde Kira Martini tager de os med på en eventyrrejse omkring i musikkens alsidige og magiske verden. Vi skal langt ud på prærien, vi skal ind i de svenske skove, og måske skal vi også en tur til Brasilien og danse samba. Musikken er en blanding mellem folkemusik, jazz, og elementer fra den klassiske verden.
Der bliver leget, sunget, danset og spillet med glæde og kærlighed til musikken, og I er inviteret med til fest – vi glæder os til at se jer!
Kira Martini - Vokal / Guitar
Kirstine Elise Pedersen - Cello
Læs mere
onsdag 28. maj
-
19.30–21.30
Pianist og komponist Henrik Lindstrand udgiver ny musik og gæster Svanekegaarden
Henrik Lindstrand behøves efterhånden ingen nærmere introduktion. Han har i årevis passet tangenterne i Kashmir og sideløbende haft en solokarriere som komponist og pianist, hvor han har udgivet flere soloalbums samt skrevet scoremusik til en række film og computerspil.
Nu kan Henrik Lindstrand annoncere at der både kommer ny musik i form af EP’en “Last Child In The Woods” 8. november, og at han til foråret 2025 tager på en større turné rundt i Danmark med ni koncerter.
"Efter en intens periode i studiet, hvor jeg har arbejdet på ny musik, glæder jeg mig enormt til at komme ud og dele mine kompositioner med publikum igen. Med mig på scenen har jeg tre utroligt dygtige musikere, på træblæs, cello og trommer/elektronik, som virkelig kan bringe dybde og nuancer frem i musikken"
Henrik Lindstrands musik kan karakteriseres som poetisk og minimalistisk med klaveret som det primære virkemiddel. Det leder tankerne i retning af kunstnere som Max Richter, Nils Frahm og Olafur Arnalds. Han har siden 2017 udsendt fire soloalbums i eget navn og planlægger at udsende sit femte soloalbum i løbet af 2025.
onsdag 4. juni
-
19.30–21.30
Med koncertprogrammet 'Echoes of a Dream' inviterer pianisten Pål Eide lytterne på en musikalsk rejse fra La Belle Époque (Skønhedens Epoke) og frem til i dag. Pianisten finder originale musikalske sammenhænge og skaber en helhedsoplevelse, der indfanger lytteren i en drømmende tilstand.
Programmet byder på musik fra slutningen af 1800-tallet af Grieg, fra begyndelsen af 1900-tallet af Skrjabin og den nyopdagede Leopold van der Pals samt af komponister fra vort eget årtusind.
Læs mere
lørdag 28. juni
-
15.30–17.30
Et relativt nyt samarbejde i dansk musikliv tog sin begyndelse, da den lyrisk-dramatiske sopran Signe Asmussen og harpenisten Tine Rehling gik sammen om at fortolke musik af Alma Mahler, Carl Nielsen, Per Nørgård, Benjamin Britten, Manuel de Falla m. fl.
Program:
Carl Nielsen (1865-1931): Fire sange
Nu er dagen fuld af sang (Tekst: Jeppe Aakjær)
Underlige Aftenlufte (Tekst: Adam Oehlenschläger)
Jeg lægger mig så trygt til ro (Tekst: Christian Winther)
Sænk kun dit hoved du blomst (Tekst: Johannes Jørgensen)Per Nørgård (Født 1932):
Landskab (Tekst: Thøger Larsen)
Mens toner daler (harpesolo, tilegnet Tine Rehling)
Variationer over “Som året går/Vintersalme” (Tekst: Ole Sarvig)Isaac Albeniz (1860-1909): Asturias (harpesolo)
Manuel de Falla (1876-1946): Fra “Siete Canciones Populares Españolas”Asturiana
Nana
PoloPause
Anders Nordentoft (Født 1957) : VÅGEN OM NATTEN, uropførelse (2024)
Tre sange for sopran og harpe (Tekst: Jesper Lützhøft)
I Hver nat
II Vågen om natten (uddrag fra operaen Hvis du havde talt)
III Min elskede soverBenjamin Britten (1913-1976): Fra ”Eight Folk Song Arrangements”
Lord! I married me a wife
She’s like a swallow
Lemady
Bonny at morn
David of the White Rock
Bird Scarer’s songOM Signe Asmussen:
Siden debutkoncerten fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med anmeldelser, der udråbte hende til ”en sanger med ekstraordinære muligheder” og en ”vokal intimforfører”, har Signe slået sit navn fast som én af sin generations mest alsidige og karismatiske sangerinder; en musikalsk kamæleon, som uden problemer boltrer sig i snart sagt alle genrer.
Hun optræder som solist med landets orkestre, og hendes store interesse for kammermusik og den nye kompositionsmusik har ført til utallige CD-indspilninger og tæt koncertsamarbejde med ensembler som Esbjerg Ensemble, Ensemble Storstrøm, Athelas Sinfonietta, Figura, Scenatet og Theatre of Voices, med hvem hun har uropført adskillige nye værker og musikdramatiske produktioner.
Publikumstække og et åbenlyst skuespiltalent har ført til engagementer på Det Kongelige Teater, Den Jyske Opera og som fast medlem af “GuidOpera” og ”Operettekompagniet”, hvor hun har haft stor succes i hovedpartierne i “Madama Butterfly”, “Barberen i Sevilla”, “Tosca”, “Den Glade Enke” og “Flagermusen”. Derudover turnerer hun sammen med sin cubanske mand, sangeren Ernesto Manuitt Hernández med latin-jazz ensemblet ”The Latin Clásico” i et crossover-program bestående af nordiske sange, viser, arier, jazz-standards sammen med de mest elskede, sydamerikanske boleros og son montunos.
Signes favoritdisciplinen har dog altid været lied’en, som bringer hende tæt på publikum, og hendes utrættelige indsats for lied’ens udbredelse indbragte hende i 2009 den prestigefyldte Aksel Schiøtz-pris. I 2014 blev hun desuden belønnet med Dansk Komponistforenings Musikerpris.OM Tine Rehling:
”….Tyve minutter taget ud af evigheden og fyldt med forunderlighed var Rehlings og hendes medmusikeres bidrag. Tak for det!” Sådan skrev Thomas Michelsen i Politiken i 2007 efter Per Nørgårds 75-års fødselsdagskoncert i Tivolis Koncertsal.
Tine Rehling slog tidligt sit navn fast og optræder jævnligt som solist og kammermusiker i ind- og udland og har været solist med en række af de danske symfoniorkestre. Som kammermusiker har hun bl. a. et fast samarbejde med solofløjtenist i DR Symfoniorkestret, Ulla Miilmann.
Desuden optræder hun jævnligt med saxofonisten Benjamin Koppel, guitaristen Mikkel Nordsø og Ole Theill, indiske tablas. Sammen med sidstnævnte to musikere fra den rytmiske verden spiller hun musik inspireret af Flamenco’en, arabisk, afrikansk og indisk klassisk musik.
Tine arbejder til stadighed for at udvide repertoiret for harpe i samarbejder med flere danske komponister. Hun har siden 2002 haft et særligt tæt samarbejde med Per Nørgård, som har skrevet og dedikeret adskillige soloværker til hende, bl. a harpekoncerten ”Gennem Torne”.
I 2006 udgav hun en samlet indspilning af Per Nørgårds musik for harpe solo, solokoncerter og kammermusik i samarbejde med Esbjerg Ensemble. CD’en blev samme år udnævnt til månedens CD på det engelske internet-magasin Musicweb International med ordene ”En fremragende CD, superbt spillet.” Desuden har hun turneret med Per Nørgårds soloharpeværker og harpekoncerter i bl. a. Sverige, Estland, Rusland, Polen, Irland og på Hawaii.
søndag 13. juli
-
11.00–15.30
Så er der igen Sommermarked med kunst og kunsthåndværk mv. i Svanekegaardens smukke have.
Kom og nyd de mange stader, mød kunstnerne og tag noget smukt med hjem.
Vi satser som sædvanlig på godt vejr
Og vi har en løsning så vi kan rykke indenfor......
Stadepladser fås til den sædvanlige pris på booking@svanekegaarden.dk
Læs mere
onsdag 16. juli
-
19.00–22.00Du har måske prøvet det - eller set det på Wonder - en masse mennesker danser med headsets på og headsetsen lyser i forskellige farver? Meeen der er ikke noget musik eller er der? Alle synger - noget forskelligt og har en absolut fest.
Det må prøves - så vi har inviteret Silent Disco Club på besøg fra Norge og de har lovet at dette bliver en fest udover det sædvanlige.
Hos "Silent Disco Club" kan du forvente en salig blanding af svedige 80'er-sange, popperler fra de lækre 90'ere, hiphop og R&B, nye og gamle bangers, remixes, mash-ups, og en masse andet. Bare kom og dans og så satser vi på at den gamle gård holder.
The Silent Disco Club fungerer således, at alle gæster får deres eget trådløse headset, hvor de kan vælge mellem 3 forskellige kanaler. Farven på lyset fra headsettene indikerer, hvilken af DJ'erne du lytter til og på den måde undgår du at stikke helt ved siden af ved at danse til Backstreet Boys, når din drømmepigen/fyren lytter til Beyoncé.